Om sieri.se

Vem ligger bakom sieri.se?

Jag som driver sieri.se heter Simon Eriksson. Jag gör detta helt privat och är varken sponsrad eller bunden av något företag.

Varför har jag skapat sieri.se?

När jag skulle börja med hemautomatisering behövde jag ett styrsystem för alla mina IoT-enheter (IoT = Internet of Things), valet föll på Home Assistant eftersom jag ville ha ett öppet system som jag kunde ansluta till, i princip, vad som helst.
Under någon månad körde jag Home Assistant på en rpi2 (Raspberry Pi 2) men den skrev ganska snart sönder minneskortet och jag började titta efter en stabilare lösning, det blev en Intel NUC. Jag läste flera guider för att installera Home Assistant på NUC, men ingen av dem fungerade och jag fick kombinera flera olika guider innan jag hade en fungerande HA. Jag insåg att jag skulle få svårt att upprepa processen om jag skulle behöva det och skrev ner alla steg jag gjort. Flera vänner frågade om de fick ta del av min guide och då föddes idén att skapa en webbplats för att lägga ut den offentligt.

Hur kommer man i kontakt med sieri.se?

Vill du fråga om en specifik guide är det enklast att lämna en kommentar under den guiden, annars går det bra att använda kontaktformuläret.